Forbedringer i Outlook

Her er forslagene våre lesere har kommet med til forbedringer i Windows.

Her er forslagene våre lesere har kommet med til forbedringer i Windows.

* I Outlook burde det være en knapp som sørget for at alle mailer blir listet opp etter sist innkommet og ta med seg cursor til toppen. Tilvarende "i dag" knappen i kalender. Kjekt å ha etter å ha lett og rotet rundt i innboksen.

* Jeg har aldri blitt fortrolig med "quoting" i svar i Outlook. Jeg har en misstanke om at

Microsoft har laget sin egen regel her som ellers ikke støttes av andre.Fint om MS ville ordne dette slik at det går an å "quote" ordentlig når man svarer på epost.

* Veldig fint med ”Family login” i Windows XP, hvor hvert familiemedlem kan ha sin egen desktop. Men, hva med en mulighet for å dele kalenderen i Outlook?. Det hadde vært veldig nyttig å kunne se hvem av familiemedlemmene som er opptatt til enhver tid.

Så vidt meg bekjent er dette bare mulig dersom du har en Exchange server, og hvem har vel det hjemme

* I Outlook kan du ikke redigere epostadresser. Du må slette dem og skrive nye. Det er upraktisk om du har en lang, komplisert adresse og bare skal endre et fornavn. Denne finessen er uforståelig.

* Når du slår på Outlook mens du er offline, får du spørsmål om du vil prøve igjen eller arbeide offline. Det jeg vil, er som regel å ombestemme meg og ikke slå på Outlook før jeg har logget meg på VPN. Men det er ikke blant valgene. Kan det bli det?

* En ting jeg savner er muligheten til å sende e-post til en gruppe minus en eller flere deltakere. F eks til ”alle i bedriften; -ola normann; - kari normann” hvor Ola og Kari er medlem i gruppen ”Alle i bedriften”.

*Develop an Outlook filter addressing the reason why we receive spam : Spammers want you to click somewhere to activate an URL which takes you to a spamsite or somewhat. This can’t be faked. I want a filter function where I can click a button and get all URL's listed and uncheck / check on each URL to be blocked and then an OK-button to append the checked URL's to the filter file. Also, the filter file should be of .txt-type so that I could edit it directly - with a validate-function to validate syntax and remove duplicates. Must be able to merge filter filess from different computers. Mail being filtered, should not return receipt confirmation, delete notifications etc.

* Følgende integrerte løsninger ønskes: Prosjektstyring (light) med Gant/Pert mulighet - en lightversjon av MS-Project? CRM-mulighet (light). Ovennevte punkter burde integreres særlig opp imot "Kontakter" og "kalender", men gjerne også oppmot de nye mulighetene man har i InfoPath og OneNote.

* Publisering/abonnement av Outlook kalendre over nettet (uavhengig av om man har Exchange server eller er på samme fysiske nettverk.) Jeg kunne tenke meg å ha abonnement på/dele kalender med min kone, som ikke jobber samme sted og som atpåtil bruker Mac.

* Få inn en "Denne-mailen-kan-ikke-videresendes" opsjon i Outlook. Evt. en "denne-mailen-ble-videresendt-av-mailmottaker-til person xxx" tilbakemelding.

* Microsoft og resten av verden må bli enige om en standard for epost i konvolutt så å si. Slik at ikke alle som skulle komme over IP pakkene kan lese posten. Og et system med registrerte avsendere slik at spam blir umulig uten å risikere represalier.

Til toppen