Forbedringer i Word og Office generelt

Her er forslagene våre lesere har kommet med til forbedringer i Word og Office generelt.

Her er forslagene våre lesere har kommet med til forbedringer i Word og Office generelt.

* Bruke åpne format til å lagre dokumenter, slik at man i fremtiden (hvis man ikke bruker microsoft lengre, eller andre grunner) også kan lese dokumentene man

skrev for et par år siden.

* Jeg vil gjerne se en knapp i Officeprogrammene hvor jeg kan slette det dokumentet eller den filen jeg har oppe. Nå må jeg åpne dokumentet for å se hva det er, lukke det og så slette. Jeg ønsker og åpne dokumentet og klikke slett dette dokumentet.

* I Office har jeg sett en knapp med bilde av et brev: Jeg prøde den en gang på et dokument, og det gikk helt skeis: Hele dokumentet ble klippet rett inn i en e-post og gjordt om til Rich text format. Her burde det vært flere valg, for eksempel "Send som vedlegg"..

* Det er kanskje for innarbeidet til å endre, men menyer i Office er ikke intuitivt organisert. Spesielt er Outlook utrolig kronglete. "Verktøy" og "Handlinger" er språklig overlappende, og det er ikke mulig å gjette hva som befinner seg hvor. Videre er det også under "Fil"-menyen funksjonalitet som i dagligtale faller inn under både "Verktøy" og "Handlinger". Dette kaoset går igjen i alle Office-applikasjoner.

* MS burde løs at en felles mal med automatiske makroer gjør forskjellige ting fordi brukerne har forskjellige innstillinger på sikkerhetsnivå for makroer. I tillegg må malen ”godkjennes” hver gang den skal kjøres. Løsningen i dag er å man anskaffe seg dyre digitale sertifikater for å signere makroer i Office (VeriSign) slik at brukeren godkjenner signeringen første gang mal åpnes, for deretter å kjøres automatisk. Jeg ønsker at utvikleren kan legge inn et passord for makro i malen, og når brukeren har skrevet dette inn første gang vil makroer i gjeldende mal automatisk godkjennes neste gang...

*Støtte for Opensource dokument, lyd og bildeformater.

Til toppen