Forbereder høstkjøret

Påvirker sommervarmen datasalget, og hva kan vi fovente til høsten? digi har snakket med noen av aktørene i databransjen.

Påvirker sommervarmen datasalget, og hva kan vi fovente til høsten? digi har snakket med noen av aktørene i databransjen.

Apples ledelse i Norge var enten på ferie eller av en eller annen grunn utilgjengelige. Den hyggelige sentralbordstemmen kunne ihvertfall ikke finne dem. Lefdals dataansvarlig var på ferie og ikke mulig å få tak i. Hos Spaceworld hadde sentralbordet tatt ferie for der var det ingen som tok telefonen.

Likevel fant vi noen som var på jobb.

Elkjøps Erling Thune var villig til å ta en prat.

- Sommeren er en kjedelig tid for oss, men til høsten kan vi love mange gode kampanjer, kunne Thune fortelle.

Når det gjelder prisutviklingen beskrev han dem som jevnt over fallende, og understreket Elkjøps politikk om å sette ned prisene så snart maskinene blir billigere i innkjøp.

På spørsmål om hva som vil skje med prisene nå som Intel har stoppet produksjonen av ordinære Pentium-brikker, kunne han bare henvise til de respektive produsenetene.

Vil vi få se en 150 MHz Pentium PC til under 5.000?

- En komplett PC koster mer enn 5.000 kroner i innkjøp i dag - mye mer. Dessverre vil vi nok ikke selge en slik maskin lenge nok til at den vil komme under den prisen, svarte Thune.

I Micro Warehouse Norge kunne entusiastiske selgere fortelle at sommeren er en laber tid hvor man merker godt at ferierende tenker lite på data. Selskapet ville ikke snakke om planene for høsten, men spådde at en Pentium 166 MHz PC vil bli solgt til 5.999 kroner eks. moms. Innen utgangen av året vil prisen kunne krype under 5.000 kroner.

IBM har det som vanlig travelt, og de som ikke har ferie har mye å gjøre.

- Vi har jo ikke tid til å spise is en gang! forteller Anders Kjekstad til digi. Han har ansvaret for storforhandlere og kjeder, og bruker sommeren til høstforberedelser.

-Storforhandlere i 14-15 byer skal besøkes og oppdateres på produktnyheter og kampanjetiltak, avslutter Kjekstad.

Til toppen