Forbereder ny generasjon Windows Live

Microsofts Windows Live-tjenester skal inn i en ny fase med mer fokus på deling og lagring.

Forbereder ny generasjon Windows Live

Microsoft annonserte i går at selskapet skal bringe Windows Live-satsningen over en ny fase, hvor det åpnes for mer tredjeparts videreutvikling av tjenestene for bedre å dekke brukernes og annonsørenes behov. Nærmere detaljer ble dog ikke nevnte. Derimot opplyser selskapet at det også planlegger flere nye tjenester under Windows Live-paraplyen.

To tjenester er nå gjort tilgjengelige i begrensede betautgaver.

Windows Live Photo Gallery er ifølge Microsoft en oppgradering til Windows Vista Windows Photo Gallery, og vil dessuten være tilgjengelig også for Windows XP-brukere. Den skal kunne brukes til å dele organisere, redigere og dele fotografier og videoer med andre. I første omgang er det brukere i USA, Kina, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, India, Japan og Spania som har tilgang til denne testutgaven.

Amerikanske brukere har nå dessuten fått tilgang til en testutgave av ny tjeneste som kalles Windows Live Folders. Dette er en lagringstjeneste hvor brukerne gratis kan lagre inntil 500 MB med filer.

På papiret høres ikke dette egentlig så spennende ut, for det finnes en rekke lignende tjenester fra før fra andre leverandører. Men Microsoft vil satse mye på integrasjon med selskapets andre produkter. I de kommende månedene skal selskapets slippe flere produkter som skal demonstrere dette, inkludert et felles installasjonsverktøy for all Windows Live-basert programvare.

En oversikt over flere Windows Live-produkter som fortsatt befinner seg i betastadiet, finnes her.