JUSS OG SAMFUNN

Forbereder seg på 3G-auksjon

Telenor spiller poker om den siste danske 3G-lisensen. Avgjørelsen faller snart.

10. nov. 2005 - 10:26

Telenors danske selskap Sonofon har GSM-nett, men ikke 3G-nett for mobil. Dermed er de en soleklar kandidat til å kjøpe den siste 3G-lisensen som nå skal auksjoneres bort. Men pressesjef i Sonofon Nils Larsen, holder kortene tett til brystet.

Dere vil selvsagt være med på auksjonen?

- Det har ikke tatt stilling til, hevder Nils Larsen, pressesjef i Sonofon.

Siste frist for å legge inn bud er 2. desember. Det er klart Telenor har tatt stilling. Spørsmålet er bare hvor mye de må by.

Budrunden er nemlig lukket. Man får ikke vite hva de andre har budt før resultatet offentliggjøres 9. desember. Da kan Sonofon være i en litt kjedelig situasjon hvis de ikke er vinneren. For det kommer neppe flere slike sjanser. Lisensen som nå auksjoneres bort ble levert tilbake da Telia kjøpte Orange i Danmark. Begge hadde 3G-lisens.

- Vi får ikke vite hva de andre har budt, vi vet ikke hvem som byr eller hvor mange, sier Larsen.

Han mener det er flere andre som kan være interessert. Tele2 kan være blant dem, mener han, men det kan godt være flere som vil by.

I Norge ble det også delt ut fire 3G-lisenser, men Enitel-eide Broadband Mobile gikk konkurs og Tele2 trakk seg. En ny lisens er gitt til Tre, men de har ennå ikke startet utbyggingen.

Fra før av har Telia, Tre og TDC 3G-lisens i Danmark. Særlig Tre har klaget på at Sonofon vil få lisensen billigere enn de gjorde i 2001, blant annet fordi minsteprisen er satt til 430 millioner, som er under halvparten av det de andre aktørene betalte. De mener det er få andre enn Telenor som vil by. At lisensen går for startprisen er det likevel ingen garanti for.

- Lisensen blir solgt for markedsverdien, sier Larsen.

I tillegg til minsteprisen er det satt opp en kravspesifikasjon som alle som byr må godta. Det er derfor bare prisen som skal avgjøre hvem som vinner.

Så nå gjelder det å ha is i magen og gjette hva de andre vil by og legge til litt. Det er lite fristende å by mange millioner for mye, men kanskje verre å miste muligheten?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.