Forbereder seg på salg av Netcom og Chess

En svensk investor forbereder seg den svenske stat vil selge Telia, eier av blant annet Netcom.

Den nye svenske regjeringen vant valget blant annet på å love et massivt salg av statlige eierposter i mange store svenske selskaper. Høyt oppe på denne listen står TeliaSonera, der den svenske staten fremdeles er storeiere.

Den nye svenske regjeringen har så vidt satt seg og det er åpenbart et godt stykke frem til noen konkrete salgsplaner, men hvertfall en stor investor har allerede begynt å forberede seg.

Christer Gardell, sjef for fondet Cevian, veddet på at det ble regjeringsskifte og begynte å hamstre TeliaSonera-aksjer i sommer. Nå har fondet kjøpt 70 millioner og er den fjerde største aksjonæren i teleselskapet, skriver di.se.

Det representerer dog bare 1,5 prosent av aksjene og gir ikke Cevian makt. Den svenske stat eier 45,3 prosent og den finske stat sitter med negativ kontroll med sin 13,7 prosent.

Et salget av TeliaSonera kan potensielt få store konsekvenser for det norske telemarkedet, for de siste årene har Telia kjøpt seg opp kraftig i Norge. Det svensk-finske selskapet eide tidligere bare Netcom, men kjøpte i fjor både mobilselskapet Chess og bredbåndsselskapet Nextgentel.

Gardell forteller at han mener TeliaSonera har et stort utviklingspotensialet.

Til toppen