BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forbereder to nye Windows Mobile-utgaver

Microsoft har offentliggjort timeplanen for selskapets to neste generasjoner av Windows Mobile.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 2006 - 09:58

Microsoft skal i framtiden satse på en årlig oppgraderingsplan for selskapets operativsystemer for mobiltelefoner og PDA-er.

Nettstedet Microsoft Watch viser til en presentasjon Microsoft nylig skal ha vist fram under TechDays 2006 i Sveits, hvor det gjøres klart at selskapet nå forbereder de to neste utgavene av Windows Mobile, som har kodenavnene Crossbow og Photon.

Lenken over viser til en tidligere utgave av presentasjonen som er blitt cachet av Google. Presentasjonen, slik den er tilgjengelig nå, mangler sidene som omtaler framtidige versjoner.

Microsoft planlegger å gjør Crossbow klar for levering til mobil- og PDA-produsentene innen fjerde kvartal i år. Den offisielle lanseringen vil derimot først skje i løpet av første halvår 2007.

Crossbow skal gi en bedre brukeropplevelse, spesielt i forbindelse med meldinger. Den skal inkludere flere avanserte løsning for bedrifter, og gjøre det enklere og raskere å utvikle og distribuere applikasjoner til plattformen.

Lanseringen av Photon, som bli oppfølgeren til Crossbow, vil ha en tilsvarende timeplan, bare ett år forskjøvet. Den skal komme på markedet våren 2008.

Photon vil ifølge presentasjonen inkludere et nytt, fleksibelt brukergrensesnitt, modulære containere og Windows CE-kjernen 'Yamazaki'.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.