BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forbereder Windows Vista på SP2

Ny oppdateringer gjør Vista og Server 2008 klare for ny servicepakke.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. apr. 2009 - 13:49

Det er ventet at Microsoft skal slippe Service Pack 2 til Windows Vista og Windows Server 2008 i begynnelsen av mai. Senere i dag kommer selskapet med en oppdatering til de to operativsystemene som skal legge til rette for installasjon av servicepakken.

Dette går fram av en oversikt over de ikke-sikkerhetsrelaterte oppdateringene Microsoft kommer med til selskapet produkter i kveld, norsk tid.

Microsoft har i dag også oppdatert mye av informasjonen som ligger ute om Service Pack 2 til de to operativsystemene.

Det vil være mest effektivt å laste ned servicepakken via Windows Update. Mengden som da må lastes ned skal ligge på mellom 43 og 90 megabytes, avhengig av system. Laster man ned SP2 som en separat fil, vil filstørrelsen være på mellom 302 og 622 megabytes, avhengig av system og antallet språk som støttes av servicepakken. Den samme installasjonsfilen kan brukes for både Windows Vista og Windows Server 2008.

I først omgang vil SP2 bare være tilgjengelig på engelsk, tysk, spansk, fransk og japansk. Senere skal den også gjøres tilgjengelig på 31 andre språk.

En oversikt over de viktigste nyhetene i SP2 for Windows Vista og Windows Server 2008 finnes på denne siden.

Microsoft oppgir at det er et mål for SP2 at applikasjoner som er skrevet med offentlig tilgjengelige programmeringsgrensesnitt og som kan kjøres i dagens utgaver av operativsystemene, også vil fungere etter at SP2 er installert. Det loves i tillegg bedre kompatibilitet med individuelle applikasjoner.

Blant forbedringene som nå loves, er støtte for 64-bits prosessorer fra Via Technologies, forbedringer som skal gjøre RSS-leseren i sidefeltet raskere, støtte for å lagre på Blu-ray Disc-medier og integrasjon av Windows Vista Feature Pack for Wireless, som inkluderer støtte for Bluetooth v2.1 og Windows Connect Now for konfigurasjon av WLAN-klienter. Det loves også rasker gjenoppretting av WLAN-forbindelser etter at operativsystemet har vært i søvnmodus.

SP2 skal inkludere en registernøkkel som gjør det mulig å endre det maksimale antallet åpne TCP-forbindelser. Dette skal gi forbedret kompatibilitet med applikasjoner.

Inkludert er også allerede lanserte Windows Search 4.0 og forbedringer knyttet til beskyttelse av TV-innhold i Windows Media Center. Men servicepakken inkluderer ikke Internet Explorer 8.

Blant forbedringene som i større grad gjelder bedrifter, er at virtualiseringsmiljøet Hyper-V er en integrert del av servicepakken.

Autentiseringsvalgene for WebDAV redirector skal være økt, noe som skal gi brukere av Microsoft Office større fleksibilitet når de brukere dette verktøyet til å autentisere egendefinerte applikasjoner.

Det loves forbedret strømstyringsfunksjonalitet, både for server- og klient-utgavene. Dette inkluderer muligheten til å administrere disse innstillingene via Group Policy.

SP2 skal også tilby bakoverkompatibilitet med lisensnøkler for Terminal Server. Windows Server 2008 endret nøkkelstørrelsen fra 512 til 2048 bytes, noe som fikk klienter som bruker eldre Terminal Server-utgaver til å feile. SP2 skal også tillate at eldre lisensnøkler i Citrix-applikasjoner fungerer med Windows Server 2008 Terminal Server.

I tillegg til dette, inkluderer Service Pack 2 til Windows Vista og Windows Server 2008 mange sikkerhetsoppdateringer og hotfikser, som tidligere har blitt utgitt til større og mindre brukergrupper. En oversikt over mange av disse kan lastes ned fra denne siden, men oversikten er trolig ikke fullstendig, siden den ble utgitt allerede i februar i år.

Forøvrig skal også Service Pack 2 for Office 2007 gjøres tilgjengelig i dag. Les mer om dette i denne artikkelen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.