Forbereder ytelsesmåling for mobiltelefoner

Mobiltelefoner får stadig mer funksjonalitet. Da kan systemytelsen være et relevant kvalitetsmål.

Mobiltelefoner får stadig mer funksjonalitet. Da kan systemytelsen være et relevant kvalitetsmål.

Når ulike datamagasiner tester PC-er, er systemytelsen et av de mest sentrale kvalitetsmålene. Mange av dagens mobiltelefoner har nå også så avansert funksjonalitet at prosessorkapasitet og systemytelse kan få stor betydning for brukeropplevelsen.

Futuremark, selskapet som utgir kjente PC-tester som 3DMark og PCMark, annonserte denne uken at det har lansert et utviklingsprogram for ytelsestester av Symbian-baserte smarttelefoner (Smartphones). Blant annet ATI, Intel, Neomagix og Nvidia har meldt seg på Futuremarks Smartphone Benchmark Development Program.

- Applikasjonsytelsen til mobiltelefoner blir stadig et viktigere kriterium for konsumentene når de skal velge hvilket produkt de vil kjøpe, sier Tero Sarkkinen, administrerende visepresident for salg og markedsføring i Futuremark, i en pressemelding.

Samtidig mener han at de ulike telefonenes strømforbruk når de utfører dagens og morgendagens krevende oppgaver, er et viktig mål.

Futuremark har nå fullført den innledende spesifikasjonen og har nå startet arbeidet med å implementere den nye ytelsestesten for mobiltelefoner. Dette vil måle ytelsen og effektutnyttelsesgraden til Symbian-baserte smarttelefoner. Dette omfatter blant annet OpenGL ES API 3D-basert spillscener, bildeprosessering og Symbians egne applikasjoner, blant annet adressebok og kalender.

Den endelige ytelsestesten ventet å bli klar i løpet av andre kvartal i år og vil da gjøres offentlig tilgjengelig.

Forøvrig finnes det allerede en ytelsestest tilgjengelig for J2ME-kompatible (Java) enheter. JBenchmark, som testen heter, finner du på dette nettstedet.

Til toppen