Forbrukerens musikalske ThinkPad

Egne kontroller foran på boksen på IBMs nyeste bærbare gjør at du kan spille musikk-CD-er direkte, uten å slå på selve PC-en.

Den nye modellen heter ThinkPad iSeries, og er IBMs første bærbare beregnet på forbrukermarkedet, nærmere presisert som "studenter, familier og små næringsdrivende" som det heter i pressemeldingen.

Antatt utsalgspris i Norge starter på 15.000 kroner eks mva. Maskinen er ikke spesielt billig, fordi IBM oppfatter at markedssegmentet er ikke spesielt interessert i strippet funksjonalitet. Det er heller lagt vekt på blant annet god lyd og enkel bruk som frittstående CD-spiller.

Diskettstasjon, CD-spiller og modem er integrert i boksen. De to første modellene iSeries skiller seg først og fremst ved skjerm (12,1 tommer med 800 x 600 punkter eller 13,3 tommer med 1024 x 768 punkter, begge har aktiv matrise) og standard minne (32 MB eller 64 MB). Begge er utstyrt med 300 MHz Pentium MMX-prosessor og 4,3 GB harddisk. I garantiperioden er det tilgjengelig gratis døgnkontinuerlig support per telefon. Maskinen har alle klassiske utganger samt USB og infrarød.

Til toppen