BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forbrukerens musikalske ThinkPad

Egne kontroller foran på boksen på IBMs nyeste bærbare gjør at du kan spille musikk-CD-er direkte, uten å slå på selve PC-en.

Eirik Rossen
11. feb. 1999 - 16:29
IBM ThinkPad iSeries.
IBM ThinkPad iSeries.

Den nye modellen heter ThinkPad iSeries, og er IBMs første bærbare beregnet på forbrukermarkedet, nærmere presisert som "studenter, familier og små næringsdrivende" som det heter i pressemeldingen.

Antatt utsalgspris i Norge starter på 15.000 kroner eks mva. Maskinen er ikke spesielt billig, fordi IBM oppfatter at markedssegmentet er ikke spesielt interessert i strippet funksjonalitet. Det er heller lagt vekt på blant annet god lyd og enkel bruk som frittstående CD-spiller.

Diskettstasjon, CD-spiller og modem er integrert i boksen. De to første modellene iSeries skiller seg først og fremst ved skjerm (12,1 tommer med 800 x 600 punkter eller 13,3 tommer med 1024 x 768 punkter, begge har aktiv matrise) og standard minne (32 MB eller 64 MB). Begge er utstyrt med 300 MHz Pentium MMX-prosessor og 4,3 GB harddisk. I garantiperioden er det tilgjengelig gratis døgnkontinuerlig support per telefon. Maskinen har alle klassiske utganger samt USB og infrarød.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.