RESULTATERFINANS

Forbrukerombudet: - Butikkene på nettet må skjerpe seg

Når du handler på Internett, skal du behandles like godt som en vanlig butikk-kunde. Du betaler først når du har fått varen, du skal få svar på spørsmål og reklamen skal ikke være for påtrengende.

Norsk Telegrambyrå
23. okt. 2002 - 11:02

De nordiske forbrukerombudene har laget et nytt og strengere sett med regler for hva som er god skikk ved salg og reklame på nettet.

- E-handlere skal framfor alt gjøre nettstedene mer brukervennlige og gi god kundeservice, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

De nye reglene slår blant annet fast at reklame ikke skal utformes som spill eller være en del av et spill. Reklamen skal heller ikke være for påtrengende, og store annonser skal forsvinne automatisk etter kort tid.

Ifølge reglene bør ikke barn spørres om personopplysninger. Når du inngår en avtale på nettet, bør prosedyren bestå av flere tekniske skritt. Det skal gå tydelig fram at du inngår en bindende avtale, skriver Forbrukerombudet på sin hjemmeside.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.