JUSS OG SAMFUNN

Forbrukerombudet kobles opp

Forbrukerombudet vil fra neste år følge utviklingen på Internett nærmere. Det sier rådgiver Magne Eek i ombudet til digi:media.

Morten Øverbye
9. des. 1996 - 14:40

Internett kommer fra neste år til å være et prioritert satsingsområde for Forbrukerombudet. I ombudets lokaler på Lysaker er det derfor satt ned en egen gruppe på fire personer, som skal fungere som en ressursgruppe internt.

- De klagesakene vi har fått så langt, har stort sett gått på kontrakter for oppkobling til nettet. Det som skjer på selve nettet har vi ikke fått inn noen saker på ennå, sier et av medlemene på gruppa, Magne Eek til digi:media.

Eek sier at Forbrukerombudet også på nettet vil være forsiktig med å ta opp saker på eget initiativ, og at de regner med at forbrukere og konkurenter også her vil være de som tipser om sakene.

Videre sier han at Forbrukerrådet ennå ikke har satt opp egen hjemmeside, og at dette heller ikke vil bli gjort med det første.

- Så langt har arbeidet på gruppa stort sett gått på å få oppkoblingen til nettet til å fungere. Vi har hatt noen problemer der, sier Eek.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.