JUSS OG SAMFUNN

Forbrukerombudet overvåker nettet

Forbrukerombudet i Norge har sammen med forbrukerorganisasjoner i 29 land finkjemmet Internett for pyramidespill og raske penger. Så langt tyder tallene på at danske nettbrukere er mest utsatt for nettsvindel.

Morten Øverbye
4. nov. 1997 - 15:29

Initiativet til den internasjonale aksjonen kom fra forbrukermyndighetene i Australia. Den australske organisasjonen er nå i ferd med å gjennomgå det samlede materialet, sier informasjonssjef Per Øivind Nielsen i Forbrukerombudet til digi.no

- Det som er interessant med denne aksjonen er at flere forbrukerorganisasjoner har slått seg sammen for å finkjemme Internett, sier han.

De foreløpige rapportene fra Australia tyder på at det ble funnet rundt to hundre betenkelige forretningsidéer på Internett Hele 74 av disse skal ha blitt funnet av ombudets søsterorganisasjon i Danmark. De tvilsomme forretningene har nå fått skriftlig advarsel fra danske myndigheter om at deres aktiviteter ansees for å være på kanten av lovgivningen.

Ifølge Nielsen var det ikke mange pyramidespill å finne på det norske Internett, men ombudet fant flere tilbud om raske penger på sin jakt etter nettsvindel. I Danmark fant ombudets søsterorganisasjon 74 tvilsomme forretninger på nettet. Disse har nå fått skriftlig varsel om at deres aktiviteter anses for å være på kanten av dansk lovgivning.

Selv om tilstanden i Norge ikke ble funnet å være like graverende, vil Forbrukerombudet fortsatt følge nettet nøye fremover, sier Nielsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.