Forbrukerombudet stengte ferienettsted

Ikke alle nettsteder som lokker med feriehus på nett er til å stole på.

Forbruker Europa, som bistår forbrukere i tvister med næringsdrivende i andre EU-land, har den siste tiden mottatt flere henvendelser fra bekymrede forbrukere som ikke har mottatt veibeskrivelse eller annen nødvendig informasjon etter å bestilt og betalt for leie av feriehus gjennom nettsiden Villaferie.net.

Enkelte forbrukere som tidligere år har bestilt gjennom selskapet har også klaget på at de ikke har fått husene de har bestilt, men andre, langt dårligere hus.

Nå har forbrukerombudet stengt nettstedet Villaferie.net på bakgrunn av klager fra forbrukere som har betalt for leie av feriehus, men som ikke kommer i kontakt med firmaet.

Forbrukerombudet sendte i mai 2006 brev til Villaferie vedrørende et konkret hus i Toscana. Dette ble fortsatt markedsført på nettsidene til selskapet, til tross for at kunder som hadde bestilt og betalt for dette huset fikk høre at det ikke var tilgjengelig. Men brevet Forbrukerombudet kom i retur fra Villaferies oppgitte adresser både i Norge og Spania.

Folk som har betalt penger til Villaferie, og som ikke kommer i kontakt med firmaet, anbefales å vurdere å anmelde forholdet til politiet.

Til toppen