JUSS OG SAMFUNN

Forbrukerrådet klager inn Apple

– Vilkårene for iCloud gjør deg tilnærmet rettsløs.

- Apples vilkår for bruk av iCloud bryter mot norsk og europeisk lov, mener Forbrukerrådet.
- Apples vilkår for bruk av iCloud bryter mot norsk og europeisk lov, mener Forbrukerrådet. Bilde: Simon Chavez/dpa/Corbis/All Over Press
14. mai 2014 - 08:09

Forbrukerrådet mener Apples vilkår for skylagringstjenesten iCloud gjør brukerne tilnærmet rettsløse. Nå blir Apple klaget inn for Forbrukerombudet for brudd på markedsføringsloven.

En stor gjennomgang som Forbrukerrådet gjorde i vinter av en rekke nettbaserte lagringstjenester, viste at vilkårene i den 8.600 ord lange teksten blant annet innebar at Apple selv kan avslutte brukerkontoene uten å oppgi grunn eller varsle på forhånd, noe som kan føre til tap av viktige data for brukerne.

– Apple gir seg selv friheten til når som helst å endre vilkårene for bruk av lagringstjenesten og etterlater med det brukerne tilnærmet rettsløse, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet til Aftenposten.

– Lovbrudd

Forbrukerrådet mener at vilkårene er ensidige og bryter med både norsk og europeisk lov og har derfor klaget inn datagiganten for Forbrukerombudet.

Apple ønsker ikke å kommentere saken.

Det er ikke første gang at Forbrukerrådet klager inn Apple. I 2009 måtte Apple gi etter i saken om kopisperrer på nedlastede musikkfiler fra iTunes, og ble nødt til å fjerne sperren. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.