Forbrukerrådet klager inn Apple

– Vilkårene for iCloud gjør deg tilnærmet rettsløs.

Forbrukerrådet klager inn Apple
- Apples vilkår for bruk av iCloud bryter mot norsk og europeisk lov, mener Forbrukerrådet. Bilde: Simon Chavez/dpa/Corbis/All Over Press

Forbrukerrådet mener Apples vilkår for skylagringstjenesten iCloud gjør brukerne tilnærmet rettsløse. Nå blir Apple klaget inn for Forbrukerombudet for brudd på markedsføringsloven.

En stor gjennomgang som Forbrukerrådet gjorde i vinter av en rekke nettbaserte lagringstjenester, viste at vilkårene i den 8.600 ord lange teksten blant annet innebar at Apple selv kan avslutte brukerkontoene uten å oppgi grunn eller varsle på forhånd, noe som kan føre til tap av viktige data for brukerne.

– Apple gir seg selv friheten til når som helst å endre vilkårene for bruk av lagringstjenesten og etterlater med det brukerne tilnærmet rettsløse, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet til Aftenposten.

– Lovbrudd

Forbrukerrådet mener at vilkårene er ensidige og bryter med både norsk og europeisk lov og har derfor klaget inn datagiganten for Forbrukerombudet.

Apple ønsker ikke å kommentere saken.

Det er ikke første gang at Forbrukerrådet klager inn Apple. I 2009 måtte Apple gi etter i saken om kopisperrer på nedlastede musikkfiler fra iTunes, og ble nødt til å fjerne sperren. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: