Forbudt for barn å skyte virtuelle politifolk

Staten Washington har vedtatt et forbud mot å selge eller leie ut dataspill som viser vold mot politiet, til personer under 17 år.

Den amerikanske staten Washington er den første i USA til å innføre begrensninger i salget av voldelige dataspill. Vedtaket ble denne uken undertegnet av guvernør Gary Locke. Amerikanske dataspillutgivere lover ifølge den amerikanske TV-kanalen KOMO å utfordre vedtaket rettslig ved å vise til ytringsfriheten.

Den nye loven gjør det klart at forhandlere som selger eller leier ut dataspill som viser vold mot politiet til personer under 17 år, vil kunne få en bot på 500 dollar.

    Les også:

Douglas Lowenstein, president i Interactive Digital Software Association (IDSA), sier til KOMO at loven ikke bare er unødvendig og grunnlovsstridig, men at den heller ikke vil løse problemet den angivelig rettes mot.

Lowenstein mener at det er foreldrene, og ikke staten, som skal holde styr på barnas spill.

- Hvis et barn har et spill som er klassifisert og merket at det kun er beregnet for voksne, er det stor sannsynlighet at han har fått det fra mor og far. Hvis målet er å sørge for at slike spill ikke kommer i hendene på barn, så er svaret å opplyse foreldrene om klassifiseringsordningen, ikke å forsøke å overlate forelderrollen til forhandlerne.

Ifølge Comon.dk vil loven omfatte spill som Grand Theft Auto 3 og Grand Theft Auto: Vice City, men ironisk nok også Enter the Matrix, hvor motstanderne egentlig er "de slemme", til tross for at de er utkledd med politilignende uniformer.

Til toppen