KORTNYTT

Forbyr gråimport av Playstation 3

Den utsatte lanseringen av Playstation 3 i Europa åpner for alternative tilbydere. Men Sony setter ned foten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. okt. 2006 - 12:13

Sony sliter med produksjonskapasiteten på den kommende Playstation 3. Dette har ført til at lanseringstidspunktet i Europa er blitt utsatt til mars 2007, mens maskinen kommer på markedet i USA og Japan i november i år.

Dette gjør at mange nok kan tenke seg mulighetene for å skaffe maskiner i de to markedene for å selge dem i Europa.

Men Sony oppgir til BBC News at selskapet vil bruke hele bredden av loven for å blokkere slik import før den offisielle lanseringen.

- Loven er klar, og gråimport av PS2, PSP eller PS3 til EU, uten direkte tillatelse fra Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), er ulovlig, sier en talsperson for SCEE til BBC Online.

- Derfor vil vi ta i bruk hele rekkevidden av loven for å stoppe enhver forhandler som velger å gjøre dette.

    Les også:

I forrige bestemte en britisk dommer at det taiwanske selskapet Lik-Sang ikke får selge den japanske utgaven av Sonys PSP i Europa.

Talspersonen sier at til syvende og sist forsøker å beskytte konsumentene mot å bli solgt maskinvare som ikke er i henhold til de strenge sikkerhetsstandardene i EU.

Han peker også på at de japanske og amerikanske PS3-utgavene ikke vil kunne brukes til å spille eldre, europeiske spill utgitt til de to første Playstation-maskinene. De vil heller ikke kunne spille av film utgitt på Blu-ray Disc eller DVD i Europa, på grunn av regionkodene på platene. I tillegg vil ikke garantien være gyldig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.