Forbyr hjemmekontor

Lite populær beslutning i Yahoo.

Forbyr hjemmekontor
Toppsjef Marissa Mayer i Yahoo gjør seg trolig litt mindre populær, etter at ansatte beordres til å holde seg på kontoret. Bilde: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Marissa Mayer overtok sjefstolen i Yahoo i fjor sommer etter å ha hatt lederstillinger i Google i en årrekke.

Straks gjorde hun en rekke populære grep; Ansatte fikk iPhone 5-telefoner og det ble innført gratis måltider på jobben, et ikke uvanlig frynsegode i Silicon Valley.

Det siste krumspringet vekker neppe like stor jubel.

For nå nedlegger nettgiganten forbud mot å jobbe hjemmefra.

«For at vi skal bli det absolutt beste stedet å jobbe er kommunikasjon og samarbeid avgjørende. Derfor må vi jobbe side om side. Hastigheten og kvaliteten på arbeidet blir ofte skadelidende når vi jobber hjemmefra», heter det i et lekket internt notat.

Beslutningen skal gjelde alle medarbeidere, også de som tidligere har hatt avtale om hjemmejobbing en eller flere dager i uken.

Det er tydelig irriterte ansatte som både har lekket og bekrefter endringene, overfor medier som Bloomberg og Allthingsd.

– Dette er et skritt i feil retning, og det i en tid da fjernarbeid er enklere og mer effektivt enn noensinne, skriver en forbløffet Richard Branson i et blogginnlegg. Branson er kjent mangemilliardær, serieentreprenør og gründeren av Virgin-imperiet.

Yahoos forbud mot å jobbe hjemmefra skal innføres i juni. Det er lite fleksibilitet på området. – Ansatte må enten innordne seg eller pakke sakene sine, sier en sentralt plassert avdelingsleder til Allthingsd.

Det omstridte notatet skal være undertegnet av Yahoos HR-direktør Jackie Reses.

En rekke ansatte uttaler seg anonymt til amerikansk presse, for å gjøre det klart hvor dårlig nyheten blir mottatt. Selv det å ta en arbeidsdag hjemme hvis de venter besøk av bredbåndsmontøren blir de ettertrykkelig bedt om å unngå.

En rekke undersøkelser de siste årene har vært ganske entydige på at ansatte trives bedre, men også opplever å være mer effektive, hvis de får anledning til å ha fleksible arbeidsstedsbestemmelser.

    Les også:

Les mer om: