Førde bekrefter TV 2-samtaler om digitalt bakkenett

NRKs avtroppende kringkastingssjef Einar Førde bekrefter overfor digitoday at statskringkasteren samtaler med TV 2 om å levere en felles søknad på digitalt bakkenett for TV. Telenor er ikke overrasket.

- Ja, vi har hatt flere samtaler med TV 2 om felles søknad på digitalt bakkenett. Det er imidlertid ikke korrekt at vi har ekskludert Telenor i prosessen. Vi har ikke kommet til noen avgjørelse ennå, sier Einar Førde til digitoday.no.

Uttalelsen fra NRKs kringkastingssjef overrasker ikke konserndirektør Stig Eide Sivertsen i Telenor Broadband Services AS.

- Nei, jeg er ikke overrasket over at de to har snakket sammen på egen hånd, det hadde jeg faktisk regnet med. Det som er viktig for oss, er at vi kommer til en fornuftig løsning sammen med de andre, sier Eide Sivertsen som overfor digitoday.no også bekrefter at "de digitale samtalene" mellom Telenor, NRK og TV 2 har pågått i lang tid.

Det var Kampanje.com som tidligere i dag spekulerte i om NRK og TV 2 vil vurdere å levere en felles søknad om konsesjon for det digitale bakkenettet for TV. Nå bekreftes det altså over digitoday.no at slike samtaler har funnet sted, men samtidig avvises det at det er fattet en endelig avgjørelse.

Det er med andre ord ikke korrekt å konkludere med at forhandlingene om å etablere et nytt "superselskap" - der både Telenor, NRK og TV 2 inngår - har brutt sammen, om en skal tro NRK-sjef Førde.

Konsesjonsutlysningen for det digitale bakkenettet vil trolig skje til høsten, og skal til behandling i Kulturdepartementet, Post- og teletilsynet samt Samferdselsdepartementet.

Til toppen