Fordel båndbredde etter klare regler

Trygg Data har utvidet sitt repertoar med NetEnforcer fra Allot, en boks som skal gi full kontroll over ledig kapasitet på Internett-forbindelsen.

Trygg Data har utvidet sitt repertoar med NetEnforcer fra Allot, en boks som skal gi full kontroll over ledig kapasitet på Internett-forbindelsen.

Allot Communications er spesialist på bokser og programvare for regelbasert drift, styring og fordeling av nettverksressurser.

NetEnforcer kommer ferdig bestukket med programvare, og styres gjennom en nettleser. Den er dimensjonert for rackmontering, og kan plasseres valgfritt rett innenfor eller rett utenfor brannmuren.

Trafikk gjennom NetEnforcer kan prioriteres på grunnlag kriterier som opphavets IP-adresse, mottakerens navn eller avdeling, tid og liknende. Tilleggsmoduler gjør det mulig å utvide funksjonaliteten og bygge hensiktsmessige løsninger for både tilbydere og bedrifter. Et av brukereksemplene Allot nevner, er å oppgi når Napster-trafikk tillates å passere, og i hvilken båndbredde. Andre eksempler er prioritering av sanntidsmultimedia, nedprioritering av tunge vedlegg til e-post og så videre.

Boksen vil kunne brukes der man ønsker å sikre tjenestekvalitet ("quality of service", gjerne forkortet til QoS) eller garantere visse tjenester ("service level agreement" eller SLA).

10 Mb/s-modellen har en grunnpris på 95.000 kroner, mens 100 Mb/s-modellen koster 169.000 kroner. En enhet for linjer på 1 Gb/s er under utvikling.

Trygg Data AS har en rekke andre interessante produkter innen sikkerhet og drift av nettverk. Selskapet har kontorer i Drøbak og Tromsø.

Til toppen