Fore selges for 35 milliarder i kontanter

Britiske General Electric Company kjøper opp nettverkutstyrsprodusenten Fore Systems Incorporated for 4,5 milliarder dollar - omlag 35 milliarder kroner - cash på labben.

Britiske General Electric Company kjøper opp nettverkutstyrsprodusenten Fore Systems Incorporated for 4,5 milliarder dollar - omlag 35 milliarder kroner - cash på labben.

Ifølge amerikanske medier vil GEC - som forøvrig ikke har noe med amerikanske General Electric å gjøre - betale 35 dollar i kontanter for hver Fore-aksje, det vil si godt over Fore Systems' sluttkurs sist fredag på 24,50 dollar. All handel i Fore-aksjen ble stoppet på Nasdaq tidlig mandag morgen.

GEC-oppkjøpet er det andre store britene begår på like mange måneder. I forrige måned kjøpte selskapet telekom-konsernet Reltec Corp. for omlag 1,74 milliarder dollar - i tillegg til at GEC overtar gammel Reltec-moro (gjeld) til en anslått samlet verdi på 361 millioner dollar.

Thomas Gill - som for ordens skyld ikke er samme mann som tidvis har voktet målet for det norske herrelandslaget i fotball under oppnavnet "Sila" - er pekt ut til å fortsette som toppsjef i Fore, og skal rapportere direkte til GECs toppsjef, George Simpson.

Oppkjøpsryktene har lenge svirret rundt Fore Systems, som er mest kjent for sin produksjon av ATM-utstyr. Blant kandidatene som har vært nevnt er AT&T, MCI Worldcom og Sprint, som i likhet med de fleste telekomselskaper for tiden jobber på spreng med å bygge neste generasjon høyhastighetsnettverk basert på pakkesvitsjing. Også GEC arbeider med å utvikle høyhastighetsutstyr som kan håndtere tale-, video- og datasignaler samtidig, og slik sett passer Fore som hånd i hanske for det britiske selskapet, mener analytikere som har uttalt seg om oppkjøpet.

Her finner du GEC/Fores felles pressemelding (PDF-format) om avtalen.

Til toppen