Forebyggende sikkerhet fra McAfee

McAfee tilbyr et verktøy for å avsløre usikrede klienter i lokalnettet.

McAfee tilbyr et verktøy for å avsløre usikrede klienter i lokalnettet.

Det amerikanske IT-sikkerhetsselskapet McAfee – som skiftet navn fra Network Associates 30. juni i år – har oppgradert sin ePolicy Orchestrator til versjon 3.5.

Den viktigste nyheten ved ePO 3.5 er bruken av distribuerte sensorer som registrerer koplinger på lokalnettet. Verktøyet mottar informasjon fra disse, og kan avgjøre om de tilkoplede systemene kontrolleres av ePO 3.5 eller ikke. Dersom systemene ikke er kontrollert, kan det iverksettes forhåndsdefinerte sikkerhetstiltak. Dersom de er under kontroll av ePO 3.5, kan verktøyet sjekke at sikkerhetsnivået samsvarer med de nyeste reglene, og iverksette hensiktsmessige tiltak dersom de ikke er det.

De to nye funksjonene er døpt henholdsvis Rogue System Detection og System Compliance Profiler.

Poenget med de nye egenskapene er å styrke den forebyggende sikkerheten, opplyser McAfee.

En forsterket varslingstjeneste i ePO 3.5 peker i samme retning. Systemansvarlige kan varsles på forskjellige måter døgnet rundt over blant annet e-post, SMS eller personsøker – eller gjennom SNMP-baserte driftssystemer – om aktuelle trusler, ikke-oppdaterte systemer eller andre registrerte brudd på etablerte sikkerhetsregler.

Andre nye egenskaper i ePO 3.5 er integrasjon med Microsofts katalogtjeneste ActiveDirectory, utpeking av den lokale kilden til en virusinfeksjon, og bedre håndtering av sikkerhetsfikser fra Microsoft.

Verktøyet er tilgjengelig for operativsystemene Windows, Linux, Mac OS X og Novell Netware.

Til toppen