Foreldre må stoppe sine hackere

Justisminister Hanne Harlem har lansert en plan for å bremse mye av det "kreative" arbeidet som foregår på barnerommene.

Justisminister Hanne Harlem har lansert en plan for å bremse mye av det "kreative" arbeidet som foregår på barnerommene.

Mens de voksne sitter på stua og ser på TV, sitter barna deres på rommet og velter store bedrifter. Dette er skrekkscenariet. Med store datakunnskaper og liten oppfølging, begår mange ungdommer og kanskje barn både med vilje og av uvitenhet lovbrudd på Internett.

Dette ønsker Justisdepartementet og justisminister <A href="http://www.digi.no/d2.nsf/frames/per20001207230341ssve68207827" TARGET="_top">Hanne Harlem å gjøre noe med. En "Strategi for forebyggelse av datakriminalitet blant barn og ungdom" er nå sendt ut på høring, skriver Aftenposten.

Justisdepartementet mener at ungdommen selv, foreldre, skoleverket og andre aktører vet for lite om hva som er ulovlig. Lovbruddene varierer fra grovt skadeverk ved innbrudd til mindre alvorlige lovbrudd som piratkopiering. Ungdom har dessuten ikke lov til å se på pornografi.

Harlem mener foreldene har et moralsk og ofte juridisk ansvar for hva som skjer på barnerommet. De må derfor lage klare regler for bruk og følge bedre med, mener departementet, skriver Aftenposten.

Les også:


Hacker-jegere møtes i Oslo
Sterk kritikk mot justisministeren i DVD-saken
Hanne Harlem avviser forhåndsdømming
Økokrim vil straffe dataskurkene hardere

Til toppen