BEDRIFTSTEKNOLOGI

Foreløpig nei til Suns Java-standard

Sun Microsystems har fått et foreløpig "nei, med kommentarer" fra den amerikanske standardkomitéen som vurderer den amerikanske responsen til selskapets søknad om å gjøre Java-språket til en internasjonal standard.

Jens Kanden
6. juni 1997 - 14:07

Sun må gjøre endringer i sitt forslag til Java-standard for å få gjennomslag. Den amerikanske standardkomitéen, ISO/IEC JTC-1 US Technical Advisory Group (US TAG) hadde tre bemerkninger til Suns forslag: Suns varemerkebeskyttelse av Java, fremtidig vedlikehold av Java-standarden og hvilke teknologier Sun vil fremlegge i prosessen.

- Vi planlegger å jobbe tett med JTC-1 for best å kunne forstå prosessen og gi en fornuftig respons. Så snart vi har vurdert kommentarene kommer vi til å følge JTC-1s prosess, og vi er sikre på at Sun kan takle JTC-1s ankepunkter på en tilfredsstillende måte, skriver Sun i en pressemelding.

Motstanden mot Suns forslag har særlig bli fremmet av konkurrenter, med Microsoft i spissen.

- Mange mener at Sun ønsker fordelene ved en ISO-standard, men er uvillig til å slippe kontrollen over teknologien eller støtte en åpen prosess for fremtidig utvikling, skriver Microsoft-direktør Brad Silverberg i et brev til US TAG.

US TAGs nei er foreløpig, det endelige svaret vil bero på Suns respons til bemerkningene. US TAG representerer en av 30 stemmer i den internasjonale standardprosessen som ISO/IEC JTC-1 styrer. I perioden frem til 14. juli 1997 skal alle de 30 medlemslandene avgi sin endelige stemme og basert på det vil JTC-1s sekretariat gi Sun tilbakemelding på standardsøknaden.

To land, Sveits og Frankrike, har formelt stemt i mot Suns forslag, mens Norge og Storbritannia har indikert sin opposisjon, i henhold til nettmagasinet InfoWorld Electric.

(Kilder: ISO/IEC, Sun, InfoWorld Electric)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.