Forenes om rask og trådløs konsument-teknologi

Intel har sammen flere andre selskaper opprettet en gruppe som skal promotere trådløs USB-teknologi.

Intel har sammen flere andre selskaper opprettet en gruppe som skal promotere trådløs USB-teknologi.

Intel har sammen med blant annet HP, Microsoft, NEC, Philips Semiconductors og Samsung etablert Wireless USB Promoter Group, en gruppe som skal markedsføre teknologien Wireless USB. Dette ble annonserte under Intel Developer Forum som arrangeres denne uken.

Wireless USB er trådløs sammenkoblingsteknologi som støtter den samme båndbredden som Hi-Speed USB 2.0, det vil si 480 Mb/s. Spesifikasjonen er under utarbeiding, men vil være basert på spesifikasjonene Ultra-Wideband (UWB) radioteknologi utarbeidet av Multiband OFDM Alliance og WiMedia Alliance. Rekkevidden til teknologien er opptil 10 meter og er beregnet for personlig bruk. En komplett spesifikasjon ventes å være klar mot slutten av året.

Opprettelsen av Wireless USB Promoter Group skal ifølge Intel ha skjedd med den betingelsen at USB Implementers Forum (USB-IF) vil fungere som handelsorganisasjon for Wireless USB-spesifikasjonen.

- Wireless USB Promoter Group har forpliktet seg til å bevare infrastrukturen og investeringene for dagens USB-enheter og klassedrivere, i tillegg til "look-and-feel" og den enkle bruken forbundet med vanlig USB, sier Jeff Ravencraft, teknologistrateg hos Intel og formann i USB-IF, i en pressemelding.

- Wireless USB vil bevare funksjonaliteten til kabelbasert USB, samtidig som kabelforbindelsene gjøres trådløse og at det tilbys forbedret støtte for periferiutstyr og konsumentelektronikk for direkteavspilling av media, sier Ravencraft.

Den første implementasjonene av Wireless USB ventes å bli av typen diskret silisium som vil bli introdusert i en rekke forskjellige formfaktorer. Dette inkluderer innstikkskort og dongler, sammen med integrerte løsninger.

Til toppen