BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forenkler flytting mellom nettskyer

Teknologisamarbeid mellom VMware og Google.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 2010 - 15:14

VMware og Google kunngjorde i går et teknologisk samarbeid omkring nettskyen.

Som en del av samarbeidet lanserer Google nå støtte for Java-applikasjoner basert på Spring-rammeverket i App Engine. Ved å bruke den Eclipse-baserte SpringSource Tool Suite kan utviklere bygge Spring-baserte applikasjoner og ha mulighet til å kjøre applikasjonene fra et privat VWware vSphere-miljø, i VMware vCloud partnerskyer eller direkte i Google App Engine.

– Utviklere ser etter raskere måter å bygge og kjøre store webapplikasjoner, og bedrifter ønsker plattformer som er åpne og fleksible. Ved å samarbeide med VMware om å bringe nettsky-portabilitet til store foretak, gjør vi det enkelt for utviklere å ta i bruk rike Java-applikasjoner i det miljøet de måtte ønske, sier Vic Gundotra, Googles sjef for utviklerplattformer, i en pressemelding.

VMware og Google lover forenklet flytting mellom ulike nettskyløsninger for applikasjoner basert på Spring. <i>Bilde: VMware</i>
VMware og Google lover forenklet flytting mellom ulike nettskyløsninger for applikasjoner basert på Spring. Bilde: VMware

VMware og Google samarbeider også om å gjøre det mulig å bruke utviklingsverktøyet Spring Roo til å utnytte mulighetene i Google Web Toolkit (GWT) for å bygge Ajax- og HTML5-baserte webapplikasjoner.

Dessuten ønsker selskapene tettere å integrere VMwares Spring Insight-teknologi innen applikasjonsserveren SpringSource tc Server med Googles Speed Tracer-teknologi for bedre å synliggjøre ende-til-ende-ytelsen til nettsky-applikasjoner basert på Spring og GWT.

Google har samlet mer informasjon om nettsky-portabilitet på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.