Forenklet PC skal bli stuens underholdningssentral

Microsoft og flere PC-produsenter ventes tirsdag å lansere en ny type PC-er for stuebruk. Felles for maskinene er at de skal utgjøre stuens underholdningssentral.

Microsoft og flere PC-produsenter ventes tirsdag å lansere en ny type PC-er for stuebruk. Felles for maskinene er at de skal utgjøre stuens underholdningssentral.

Konsumentelektronikk-industrien har i årevis ansett PC-er mer som kontorutstyr enn som underholdningssentraler i hjemmet. Selskapene har ment at PC-ene er for kompliserte og skrøpelige for å kunne bli like utbredt som for eksempel TV-en.

For nærmere ett år siden lanserte HP en serie PC-er basert på Microsofts Windows XP Media Center Edition-operativsystem. Flere andre PC-produsenter har fulgt etter, men Microsofts operativsystem har bare vært tilpasset markedet i USA, Canada og Sør-Korea. Maskinene som kommer nå, er en videreutvikling av de Media Center PC-ene som allerede finnes på markedet.

    Les også:

I august ble det kjent at Microsoft hadde planer om en utvidelse til Windows XP Media Center Edition, slik at systemet skulle kunne brukes også i flere andre land, i første rekke Kina , Japan, Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

I dag ventes det at selskapet i samarbeid med blant annet Dell og Sony vil lansere en ny type PC-er som skal kunne spille av digital musikk, videoer og spill, samt kontrollere digitale opptakere som TiVo, alt fra én eneste fjernkontroll. Målet er ifølge Wall Street Journal å tjene på den eksplosive veksten i markedene for konsumentelektronikk og digital underholdning ved å putte all denne funksjonaliteten inn i én PC.

De nye PC-ene, som kobles til en TV, skal ifølge Wall Street Journal lignede mer på typisk forbrukerelektronikk enn på vanlige PC-er.

Fordelen med Media Center PC-ene skal være at skjermmenyene er enklere og lettere å bruke enn på en vanlig PC. Systemene viser baser noe få alternativer, slik som "My Pictures" og "My Music", som kan åpnes ved hjelp av fjernkontrollen.

I "My Music" vil brukerne kunne kopiere musikk fra deres CD-er over på harddisken og deretter legge den til en liste over album, alt ved hjelp av fjernkontrollen.

Microsoft vil ifølge Wall Street Journal også annonsere en Internett-basert guide bygget spesielt for Media Center som kan brukes til å få tilgang til innhold på Internett. Dette inkluderer nyheter, musikk og karaoke. Det ventes at Napster, CinemaNow og MovieLink på tirsdag vil annonsere at deres tjenester vil bli gjort tilgjengelige gjennom denne guiden. Brukerne skal da kunne bestille innhold, blant annet film, ved å skrive inn kredittkortnummeret på fjernkontrollen.

Den oppdaterte versjonen av Windows XP Media Center Edition, til nå kjent under kodenavnet Harmony, skal også rette en del stabilitetsproblemer som har plaget brukerne av den opprinnelige utgaven av programvaren.

Ifølge Wall Street Journal skal Sony lansere to Media Center PC-er under Vaio-varemerket i dag. Prisen ventes å bli mellom 1600 og 2000 dollar. Samtidig ventes det Dell vil lansere flere modeller under Dimension-navnet med priser fra 1000 dollar og oppover. I tillegg vil trolig både HP og Gateway komme med nye utgaver av deres Media Center PC-er, mens Toshiba ventes å lansere to bærbare Satellite-modeller med blant annet 17 eller 15,4 tommers widescreen-skjerm og DVD-brenner til mellom 2200 og 2800 dollar.

Til toppen