Forent kommunikasjon i ny Microsoft-server

Microsoft skal om en uke lansere en ny plattform for multimedia og kommunikasjon for bedrifter.

Forent kommunikasjon i ny Microsoft-server

Microsoft skal om en uke lansere en ny plattform for multimedia og kommunikasjon for bedrifter.

Den 16. oktober er det klart for Microsoft lansering av selskapets nye plattform for tale, video, e-post og lynmeldinger i bedriftsmarkedet. Produktet blir lansert omtidig samtidig i blant annet USA og Norge.

Ifølge IDG News Service mener Microsoft at markedet for slike forente kommunikasjonsløsninger for bedrifter er på 45 milliarder dollar i år.

I første omgang skal Microsoft lansere tre komponenter. Det er Office Communications Server 2007 (OCS) og klientdelen Office Communicator 2007. Disse skal levere IP-telefoni, lynmeldinger og videokommunikasjon i Office-brukermiljøet, men også kunne fungere på tvers av PC, mobiltelefon og nettlesere.

Office Live Meeting 2007 er på sin side en konferanseløsning hvor brukerne skal kunne arrangere møter, dele dokumenter, benytte video og gjøre opptak av diskusjoner med PC-en.

Under lanseringen skal Microsoft også vise fram konferansetelefonen RoundTable, som skal ha et 360 graders kamera. Denne vil ifølge Microsoft Norge ikke bli lansert her i landet nå.

    Les også:

OCS 2007 har vært tilgjengelig i en offentlig betaversjon siden mars i år.

Til toppen