Fører samtaler om kyberkrim i Washington

Amerikanske og kinesiske politikere i samtaler om normer for spionasje.

Bilde: Yuri Gripas, Reuters / NTB scanpix
NTB
1. des. 2015 - 12:07

Washington (NTB-Reuters): Amerikanske og kinesiske toppolitikere møtes denne uken i Washington til den første runden med samtaler om kybersikkerhet etter undertegnelsen av en avtale i september.

Samtalene tirsdag og onsdag ses på som potensielt viktige for å etablere akseptable normer for kyberspionasje.

Kinas minister for offentlig sikkerhet, Guo Shengkun, vil være i Washington til søndag og vil under besøket møte USAs minister for nasjonal sikkerhet, Jeh Johnson, melder kinesiske medier.

Den amerikanske justisministeren Loretta Lynch ventes også å delta i samtalene.

Kybersikkerhet har lenge vært et irritasjonsmoment i forholdet mellom Kina og USA. I avtalen fra september lover begge land at ingen av dem vil bevisst gjennomføre hacking for å oppnå kommersielle fordeler. Avtalen understreker også at hacking for å oppnå tradisjonelle spionasjeformål er legitimt, men at å infiltrere privat sektors datasystemer for økonomisk gevinst bør være forbudt.

Tidligere i november ble G20-gruppen enige om et lignende sett med hacking-regler, som forbyr spionasje mot privat sektor. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.