Foreslår åpen standard for flashminne

Sun ønsker åpne og mer kompakte flashminne-løsninger.

Suns Open Flash Module
Suns Open Flash Module

Sun ønsker åpne og mer kompakte flashminne-løsninger.

Flashminne leveres i dag i en rekke formfaktorer, men de fleste er enten frimerkestore minnekort, tommel-store USB-minnepinner eller enheter med samme formfaktorer som harddisker, vanligvis 1,8 tommer, 2,5 tommer eller 3,5 tommer.

Nå ønsker Sun å oppnå interesse for en ny formfaktor for flashminne som skal monteres i datamaskiner, først og fremst servere.

Sun kaller den nye formfaktoren for Open Flash Module (OFM). Den skal fra starten av ha en kapasitet på 24 gigabytes og bygger på en JEDEC formfaktor som tilsvarer en minnemodul av typen SO-DIMM.

- Den vil kunne integreres i mye mindre enheter enn hvis den brukte et harddiskgrensesnitt, sier Graham Lovell, seniordirektør for åpen lagring hos Sun, til Techtarget.

Ifølge Informationweek planlegger Sun å gjøre den elektriske spesifikasjonen til OFM tilgjengelig for flere åpen kildekode-fellesskap, inkludert OpenSolaris Storage Community, samt flere ulike standardiseringsorganisasjoner.

Suns Open Flash Module
Suns Open Flash Module

Sun har opprettet en egen side for Open Flash Module på selskapets nettsted, men detaljene er foreløpig få.

Det som er klart er at modulen er designet for kontinuerlig skriving i tre år, og at den vil ha et DRAM-basert bufferminne på 64 megabytes.

Ifølge Techtarget skal modulen produseres for Sun av Samsung.

Til toppen