DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Foreslår ett års utsettelse av omstridt IT-system

Helseplattformen har skapt store utfordringer etter at det ble innført ved St. Olavs hospital før jul. Nå blir det trolig utsatt for andre helseforetak. 

Fra lanseringen av Helseplattformen. Den nye IT-løsningen lanseres trolig ikke ved flere sykehus med det første.
Fra lanseringen av Helseplattformen. Den nye IT-løsningen lanseres trolig ikke ved flere sykehus med det første. Foto: St. Olavs hospital
20. jan. 2023 - 09:44

Planen var at data- og journalsystemet til 3,8 milliarder kroner også skulle innføres ved flere sykehus i Midt-Norge til våren.

Styringsgruppen som koordinerer arbeidet med innføringen av IT-systemet Helseplattformen, foreslår at innføringen av systemet utsettes til 4. november ved sykehusene i Helse nord–Trøndelag. Det er en utsettelse på ni måneder.

I Helse Møre og Romsdal foreslås det å utsette innføringen et helt år til 27. april 2024, melder NRK.

Den nye planen skal legges fram fredag 20. januar, og den endelige avgjørelsen skal tas av styret i Helse Midt-Norge 26. januar.

Torsdag ble det klart at det blir åpnet tilsyn etter at fylkeslegen har mottatt minst 64 bekymringsmeldinger etter innføringen av systemet.

Helseplattformen er planlagt innført i Helse Midt-Norge i april neste år, til tross for motstand fra sykehusene. Den er allerede innført ved St. Olavs hospital i Trondheim (bildet).
Les også

Ledelsen i Helse Midt-Norge vil ikke utsette Helseplattformen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra