BEDRIFTSTEKNOLOGI

ForgeRock styrer ID i nettskyen

Lanserer versjon 2.0 av friprogløsningen OpenIDM.

18. jan. 2012 - 14:29

Norske ForgeRock, leverandører av ID-løsninger i åpen kildekode, har oppgradert hovedproduktet OpenIDM. Versjon 2.0 egner seg for ID-forvaltning både internt og i nettskyen, heter det.

Strategisjef i ForgeRock er Simon Phipps, kjent som Java-evangelist i IBM seint på 1990-tallet, og for å ha ledet Suns satsing på åpen kildekode fra 2000. Phipps ble ikke med da Oracle formelt overtok Sun 8. mars 2010.

ForgeRocks kanskje viktigste kunde i Norge er Verdipapirsentralen (VPS), som satte sitt OpenIDM-prosjekt i produksjon i desember, med rundt 10 000 brukere fra investeringsselskaper, fondsforvaltere og banker.

Ifølge IT-sjef Harald Næss i VPS, slet de med «foreldede proprietære løsninger» da de valgte OpenIDM.

Det fremste markedsargumentet til ForgeRock er at deres friprogløsning tilbyr et effektivt rammeverk for ID-forvaltning i samsvar med stadig strengere krav til både dokumentert overholdes av regler og effektiv drift. De framhever OpenIDM som et produkt som går mot den rådende tendensen innen løsninger for ID-forvaltning, som i stedet for forenklet drift og raskere implementering, tilbyr komplekse løsninger med overflødig funksjonalitet, og med høye lisens- og implementeringskostnader.

Open IDM bygger på selskapets I3 Open Platform som skal gjøre det mulig å bygge en sikker IT-infrastruktur basert på åpne standarder. De tre I-ene står for henholdsvis interaksjon, identitet og integrasjon.

OpenIDM er laget i Java. Løsningen skal ha en enkel og skreddersybar objektmodell. ForgeRock distribuerer produktet med bedriftssupport på abonnement.

Andre ForgeRock-produkter er single sign-on-løsningen OpenAM, en videreføring av Suns OpenSSO, og den LDAPv3-kompatible Java-katalogtjenesten OpenDJ. Alle bygger på I3-plattformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.