BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forgiftet av Internett-drink

En 31 år gammel nettbruker ble forgiftet av en drink han misket etter en oppskrift han fant på Internett. Det er det anerkjente legetidsskriftet New England Journal of Medicine som denne uken rapporterer dette.

Morten Øverbye
19. sep. 1997 - 14:54

31-åringen ville lage seg en absintlikør etter en oppskrift han fant på Internett. Absint var en populær drink i europeiske kunstnerkretser frem til mellomkrigstiden, da den ble forbudt i de fleste europeiske land etterfulgt av USA.

Til tross for dette forbudet, var det ikke vanskelig for mannen å finne såvel oppskriften som ingrediensene på Internett. Han bestilte derfor en av ingrediensene - olje fra ormegress - fra en nettbutikk som selger produkter til aromaterapi.

- Han drakk en fingerbredd av oljen, og trodde dette var det samme som absint, skriver professor Paul Kimmel i New England Journal of Medicine.

Flere timer senere ble han funnet av sin far. Mannen var da nærmest i bevisstløs tilstand, og ambulansefolkene som kom til stedet sier at han hadde symptomer på hjerneskade. Etter sykehusinnleggelse var diagnosen forgiftning. Blodprøver viste at muskelvev var skadet, ved siden av at han hadde fått hjerteklapp og nyreskader. Først sytten dager senere var symptomene borte og blodprøvene normale.

- Selv om Internett kan være en god kilde for informasjon om helse, er det også en kilde for helseskadelige produkter. Nettbrukere bør derfor være ekstra forsiktige før de kjøper helseprodukter eller andre produkter via Internett, advarer Kimmel i rapporten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.