FORBRUKERTEKNOLOGI

Forhandler om gratis streaming av musikk

Mange artister tilbyr allerede musikk gjennom MySpace, men nå kan utvalget bli langt større.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. feb. 2008 - 12:00

Svært mange musikkartister, både kjente og mindre kjente, har sin egen mer eller mindre offisielle side på MySpace.com. Der tilbyr mange av artistene smakebiter av sin musikk, enten som fritt tilgjengelige musikkfiler, men oftere gjennom en streaming-basert løsning. En slik løsning gjør det vanskeligere for brukerne å lagre musikken på egen PC.

Nå skriver Wall Street Journal at MySpace i de siste ukene skal ha vært i forhandlinger med store plateselskaper om en betydelig utvidelse av streamingvirksomheten. Dette betyr at brukerne vil kunne få tilgang til langt mer musikk, i beste fall de komplette musikkatalogene til de aktuelle plateselskapene. Denne informasjonen skal stamme fra anonyme kilder som har god kjennskap til forhandlingene.

Den nye tjenesten skal være gratis for brukerne og finansieres ved hjelp av annonseinntekter. Ifølge kildene vil tjenesten etableres som fellesprosjekt mellom MySpace og at de aktuelle plateselskapene, som skal inkludere Universal Music Group, Warner Music Group, EMI Group og Sony BMG Music Entertainment.

Det er også ventet at MySpace vil begynne å tilby nedlastbare MP3-filer mot betaling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra