Forhandler på overtid

"På grunn av behov for ytterligere arbeid og avklaringer er undertegning ("closing") av avtaler om sammenslåing av Telenor og Telia utsatt."

"På grunn av behov for ytterligere arbeid og avklaringer er undertegning ("closing") av avtaler om sammenslåing av Telenor og Telia utsatt."

Slik lyder Samferdselsdepartementets korte melding om at avtalen mellom Telenor og Telia likevel ikke ble signert halv tolv mandag formiddag slik planen var.

En pressemelding fra det svenske næringsdepartementet sier det samme, men legger til at årsaken til at den norske samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll ikke dro til Stockholm mandag morgen for å signere avtalen, var at en ennå ikke var ferdige med å behandle det fremtidige selskapets kapitalstruktur.

Næringsdepartementet varslet om at signeringen ble utsatt på ubestemt tid, fem minutter før den planlagte signeringen skulle finne sted.

- Fusjonen er nå i eiernes hender, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til NTB.

I Samferdselsdepartementets særdeles korte pressemelding gis det ingen andre opplysninger enn at fusjonen er utsatt.

Blant hovedproblemene som gjenstår er styreleder i det nye selskapet Jan-Åke Kark sin rolle som spesialrådgiver («chief corporate advisor») i forhold til konsernsjef i det nye selskapet, Tormod Hermansen. Dessuten har svenske fagforeninger krevd en ekstra styreplass.

Les også:


Telefusjon utsatt etter nye krav fra fagforening og ny stilling for Kark

Til toppen