ANALYSER

Forhandlere tror på vekst

Virtualisering, cloud computing og grønn IT i 2009.

17. mars 2009 - 08:56

I en forhandler undersøkelse gjennomført av CA i EMEA regionen viser resultatene at forhandlere forventer en reversering i trenden der selskapene skjærer ned på IT investeringene istedenfor å investere. Resultatene i undersøkelsen er basert på 1.339 intervjuer, der 184 var blant forhandlere i Nord-Europa.

Undersøkelsen som er gjennomført online av medlemmer i CAs partnerprogram viser at 64 prosent av dem som svarte i Nord-Europa spår en økning i salg av virtualiseringstjenester, mens 45 prosent forventer vekst innenfor cloud computing/software-as-a-service og 37 prosent spår vekst innenfor grønn IT.

På spørmålet om hvilket område innenfor IT det forventes størst økonomisk fortjeneste, satte 59 prosent av dem som svarte virtualisering øverst på listen, etterfulgt av internett sikkerhet med 42 prosent og gjenoppretting med 38 prosent. I Nord-Europa deltok land som Belgia, Nederland, Norge, Sverige, Finland og Danmark i undersøkelsen.

Ettersom IT kan være med på å spare kostnader, er dermed også bransjen den som foreløpig er minst berørt av finanskrisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.