Forklarer kuvending om Android-kryptering

Google med bortgjemt oppdatering.

Forklarer kuvending om Android-kryptering
Det er ytelsesproblemer som er årsaken til at Google har utsatt kravet om at enheter som leveres med Android 5.0 eller nyere må ha full-disk-kryptering aktivert som standard.

Årsaken til at Google likevel ikke krever at enheter som leveres med Android 5.0 og nyere har full-disk-krypteringen aktivert som standard, har etter alt å dømme ingenting med myndighetene å gjøre. I en oppdatering på slutten av kunngjøring fra oktober i fjor om dette temaet, har Google på et ukjent tidspunkt kommet med en oppklaring som kunne ha avverget en del spekulasjoner dersom den hadde blitt oppdaget tidligere.

Avklaringen

– I september kunngjorde vi at alle Android Lollipop-enheter må leveres kryptert som standard. På grunn av ytelsesproblemer ved noen Android-partnerenheter er vi ennå ikke klare for kryptering for standard på enhver, ny Lollipop-enhet. Når det er sagt, er våre nye Nexus-enheter kryptert som standard, og Android-brukere (Jelly Bean og høyere) har muligheten til å kryptere data på deres enheter ved å velge Innstillinger ---> Sikkerhet ---> Kryptering. Vi er fortsatt like opptatt av kryptering, fordi det bidrar til å holde brukerne trygge og sikre på weben, skriver Google.

Les også: Kryptering blir standard på mobilen

I dette tilfellet har dog krypteringen lite med weben å gjøre. I stedet dreier det seg om at alle brukerdata er kryptert på en slik måte at de kun kan leses dersom passordet tastes inn ved oppstart av enheten. Dette er en stor fordel ved tap av enheten, men blant annet FBI mener at det vil kunne vil kunne være til hinder under etterforskning, fordi også FBI er avhengige av passordet for å kunne lese innholdet.

Også enheter basert på iOS 8 krypterer brukerdataene som standard.

Les mer om: