JUSS OG SAMFUNN

Forlater Apple etter skandale

Sikkerhetssjef slutter.

En prototype av iPhone 4S ble funnet på en bar i San Francisco. Det fikk Apples sikkerhetsfolk til å aksjonere.
En prototype av iPhone 4S ble funnet på en bar i San Francisco. Det fikk Apples sikkerhetsfolk til å aksjonere. Bilde: Apple
7. nov. 2011 - 08:38

Apples sikkerhetssjef, tidligere FBI-agent John Theriault, skal ifølge Reuters ha forlatt selskapet. Dette skjer bare måneder etter at Apple fikk mye kritikk for hvordan de gikk frem for å spore opp en iPhone -prototype som ble mistet på en bar i San Francisco.

Ifølge Reuters skal nemlig to ansatte i Apples sikkerhetsavdeling ha tatt seg inn i leiligheten til den 22 år gamle Sergio Calderon sammen med det lokale politiet i jakt på den bortkomne telefonen.

Politiet nektet i starten for at de hadde tatt seg inn til Calderon på jakt etter telefonen, men endret siden sin versjon til å bekrefte at de sto utenfor leiligheten mens Apples folk tok seg inn. De ble sluppet inn i leiligheten, der de trodde enheten befant seg, fordi Calderon trodde de var politifolk.

Apples folk fant imidlertid ikke telefon-prototypen, men sikkerhetsskandalen ble kjent og selskapet fikk betydelig kritikk for hvordan de gikk frem. Calderon har ikke ønsket å kommentere saken. Årsaken er at han skal være i forhandlinger med selskapet om et forlik.

Apple er kjent for å være manisk opptatt av sikkerhet og hemmelighold rundt sine produkter. Men det er ikke første gang de går over grensen for å sikre seg mot at produkter og prototyper lekker ut.

I 2010 mistet selskapet også en prototype, også den mistet av en Apple-ansatt på en bar. Det førte til at politiet raidet hjemmet til en journalist på jakt etter telefonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.