BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forlenger ikke gratisperioden for Windows 10

Brukerantallet har nådd ny milepæl.

Windows 10 kommer for første gang offisielt også på USB-pinne.
Windows 10 kommer for første gang offisielt også på USB-pinne. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mai 2016 - 08:30

Microsoft kunngjorde i går at Windows 10 er installert på minst 300 millioner enheter. Dette 30 millioner flere enn for en måned siden og 100 millioner flere enn i desember. Økningen var dermed høyere i april enn den i gjennomsnitt har vært i hver av månedene i årets første kvartal.

Dette henger kanskje sammen med at Windows 10 har blitt mer modent og at fristen for å oppgradere gratis fra Windows 7 og 8.1 begynner å nærme seg.

Beholder fristen

Fram til og med den 29. juli år er det mulig å oppgradere gratis til Windows 10 for de fleste av dem med Windows 7 og nyere. Denne fristen ble gjentatt i går, og ingenting tyder på at gratisperioden vil bli forlenget.

Tvert imot fortelles det at etter denne fristen må man kjøpe en ny enhet eller en fullversjon av Windows 10 for å få det nye operativsystemet.

Windows 10 Home vil da koste 119 dollar i USA. Pro-utgaven vil koste mer.

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å fortsette å bruke Windows 7 eller 8.x. Microsoft kommer til å støtte Windows 7 fram til den 14. januar og Windows 8.1 fram til 10. januar 2023.

Slutt på masingen

En talsperson for Microsoft har for øvrig bekreftet overfor Betanews at all masingen på brukerne som ennå ikke har oppgradert, vil ta slutt den 29. juli. Verktøyene som står for påminnelsene, vil i ettertid bli fjernet fra de berørte Windows-versjonene.

Virksomheter med volumlisensavtale er uansett ikke berørt av dette tilbudet, noe som gjør at virksomheter med slike avtaler i større grad kan oppgradere når det passer dem. Det er ventet at dette for alvor kommer i gang først mot slutten av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.