Forlenger livene til Vista og Windows 7

Støtten utvides med flere år.

Windows Vista kvalifiserer nå til kundestøtte fram mot april 2017 - i alle utgaver. Det er opptil fem år lenger enn før policyendringen. Her fra Steve Ballmers tur på Elkjøp i Norge i 2008, den gangen Vista fortsatt var å få kjøpt.
Windows Vista kvalifiserer nå til kundestøtte fram mot april 2017 - i alle utgaver. Det er opptil fem år lenger enn før policyendringen. Her fra Steve Ballmers tur på Elkjøp i Norge i 2008, den gangen Vista fortsatt var å få kjøpt. (Bilde: Anders Brenna)

Støtten utvides med flere år.

Microsoft har for vane å kverke støtten til sine eldre operativsystemer etter et gitt mønster.

Forbrukere garanteres ordinær brukerstøtte med utgivelse av oppdateringer og feilfikser i fem år etter utgivelsesdato. Bedriftskunder gis ytterligere fem års forlenget kundestøtte, slik at det blir ti år til sammen, før den såkalte livssyklusen avvikles.

Under dette regimet ville den ordinære kundestøtten til Vista ta slutt om mindre enn to måneder, nærmere bestemt den 10. april 2012.

Innfører 10 års støtte

Men nå skal også forbrukerversjonene av Windows få nyte godt av den forlengede kundestøtten, melder en rekke engelske medier, deriblant ZDnet.

Umiddelbart betyr det at Windows Vista i alle utgaver loves oppdateringer til og med 11. april 2017. For gode gamle XP blir datoen 8. april 2014, mens Windows 7 vil være støttet til og med midten av januar 2020.

Merk at gjeldende retningslinjer for Microsoft i Norge, som fremgår etter å ha valgt relevant produkt fra denne listen, ennå ikke gjenspeiler endringen.

De nye avviklingsdatoene er nå bekreftet å gjelde også for norske forhold på nettsidene til Microsoft. Velg relevant produkt fra denne listen for ytterligere detaljer.

    Les også:

Til toppen