BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forlenger støtten for WinPhone på nytt

ActiveSync-støtte fra Google i enda noen måneder.

Windows Phone 8-brukere med Gmail-konto vil også i resten av 2013 få tilgang til de tilknyttede kalender- og kontakttjenestene, til tross for at Microsoft ikke har fått rullet ut den nye løsningen til alle berørte enheter.
Windows Phone 8-brukere med Gmail-konto vil også i resten av 2013 få tilgang til de tilknyttede kalender- og kontakttjenestene, til tross for at Microsoft ikke har fått rullet ut den nye løsningen til alle berørte enheter. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. aug. 2013 - 08:22

Historien om at Google vil kreve at nye Windows Phone-tilknytninger til selskapet kalender- og kontakttjenester må ta i bruk andre teknologier enn Microsofts Exchange ActiveSync-protokoll, har fått et nytt kapittel.

Den opprinnelig planen var at dette skulle gjelde etter den 31. januar. Etter den datoen ville nye Windows Phone-brukere ta i bruk protokollene CalDAV og CardDAV for synkronisering av henholdsvis kalender og kontakter hos Google. Problemet med dette er at Windows Phone ikke støtter disse åpne protokollene.

Etter å ha forhandlet om saken, ble selskapene i slutten av januar enige om at Windows Phone 8 skal få slik støtte, og at Google skulle gi Microsoft rimelig tid til å få denne støtten på plass. Dermed ble fristen utsatt til den 31. juli, altså onsdag denne uken.

Men da den nye fristen nærmet seg, var det klart at Microsoft ennå ikke hadde fått rullet ut den nødvendige Windows Phone-oppdateringen,, kalt GDR2, til noe særlig annet enn helt nye telefoner, som Nokia Lumia 925 og Lumia 1020, som leveres med GDR2 ferdig installert. Dette skriver Betanews.

Ny avtale

I går ble det klart at Google nok en gang har utsatt tidspunktet for når selskapet ikke lenger vil godta helt nye oppkoblinger via ActiveSync.

– Vi har oppnådd en avtale med Google om å utvide støtten for nye Windows Phone-forbindelser til Google Sync-tjenesten til 31. desember 2013, sa en talsperson for Microsoft til The Verge i går.

Dermed har Microsoft fått ytterligere fem måneder på seg til å få på plass støtten for CalDAV og CardDAV.

Google har ikke sagt noe om årsaken til at selskapet vil slutte å tilby ActiveSync-støtte til nye brukere. Men trolig er det blant annet for å spare penger. ActiveSync-teknologien eies av Microsoft, og Google betaler trolig lisenspenger per bruker.

Man kan bare spekulere, siden detaljene i den nye avtalen mellom de to selskapene ikke er kjent. Men det virker lite trolig at Google nå vil måtte betale lisenspenger til Microsoft for de nye Windows Phone-oppkoblingene som vil komme til i løpet av den forlengende perioden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.