JUSS OG SAMFUNN

Forlik i Nettby-saken

VG stjal ikke kildekode, men betaler likevel 24 millioner.

20. aug. 2010 - 18:47

VG Nett og Dabladet.no har inngått forlik i den såkalte Nettby-saken, der striden sto om koden til Dagbladet.nos Blink og VG Netts Nettby.

Dette skriver DN.no.

Da utvikleren Fredrik Kristiansen gikk over fra Dagbladet til VG, tok han etter Dagbladets oppfatning også med seg kildekoden til Blink og skapte Nettby på grunnlag av dette.

Blink led en ublid skjebne etter Kristiansens overgang. Samtidig utviklet Nettby seg raskt til å bli Norges største nettsamfunn, og er det fortsatt i dag om man ser bort fra amerikanske Facebook.

Nå har Dagbladet og VG blitt enige om et forlik. VG innrømmer fortsatt ikke at Kristiansen brukte Dagbladets kode, men går likevel med på å betale Dagbladet 24 millioner kroner.

– Vi er glade for at denne langvarige tvisten nå har fått sin løsning. Det har vært en svært kostnads- og ressurskrevende sak gjennom mange år. En lang runde i rettssystemet ville vært en ytterligere belastning, sier konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen og VGs administrerende direktør Torry Pedersen i en felles pressemelding.

Se også disse sakene:

– Han stjal ikke kildekoden
Hevder å ha tapt 609 mill. på kodetyveri

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.