RESULTATERFINANS

- Forlot Ballmers tale i hopetall

Trist skue på Microsoft årlige internmøte, hevdes det på ansattblogg.

Sviktende oppslutning? Steve Ballmer skal ikke ha klart å samle troppene på årets internseminar i Microsoft. (FOTO: Reuters/Ray Stubblebine)
Sviktende oppslutning? Steve Ballmer skal ikke ha klart å samle troppene på årets internseminar i Microsoft. (FOTO: Reuters/Ray Stubblebine) Bilde: Reuters/Ray Stubblebine
27. sep. 2011 - 12:01

Det er ingen hemmelighet at Steve Ballmer sliter med tilliten i egne rekker.

Også blant aksjonærer har det vært utstrakt misnøye. Markedsverdien til Microsoft har stått på stedet hvil, endog falt noe, siden han overtok sjefstolen i januar år 2000.

Nå hevdes det at moralen blant enkelte ansatte nærmer seg frysepunktet.

Fredag i forrige uke holdt Microsoft sitt årlige internseminar. Møtet med rundt 18-20.000 ansatte på baseballstadionet Safeco Field i Seattle var lukket for pressen.

Poenget med arrangementet er likevel kjent. Hensikten er å samle troppene, se på siste års utvikling og noen av prosjektene fremover. Samtidig skal de ansatte få ha det gøy, ifølge Seattle Times.

Lekkasjer i etterkant tyder likevel på at misnøye kan ha preget i hvert fall deler av møtet.

Det fremgår av mange reaksjoner på bloggen Mini-Microsoft, som i flere år har rapportert fra innsiden. Trolig er bloggen drevet av en eller flere av selskapets mer desillusjonerte ansatte.

Etter kommentarene til årets rapport å dømme, skal svært mange ansatte i Microsoft ha forlatt stolene sine under et foredrag av Steve Ballmer.

Lokalavisa Seattle PI har samlet en håndfull av de anonyme tilbakemeldingene, som angivelig stammer fra deltakerne på møtet:

  • For et trist skue. Mens SteveB bablet i vei forlot folk plassene sine i hopetal. I gode gamle dager da BillG snakket lyttet ALLE.
  • Steve, du har mistet støtten fra de ansatte - når vil du innse at du holder dette en gang så store selskapet tilbake? Å, forresten, så kan du ta med deg personalsjef Lisa Brummel og driftsdirektør (COO) Kevin Turner på veien ut.
  • Nå venter noen ubehagelige uker. Lurer på hva slags drit («flaming bag of you know what») LB kommer med nå. I fjor kutta hun bonusen vår rett etter internmøtet. Hva er det neste?
  • Flotte demonstrasjoner og generelt ganske bra totalt sett. Det eneste er den siste delen, Windows, som ikke kan mislykkes. Høres litt defensivt ut fra toppsjefen vår.
  • Ok, det har gått et par år siden forrige gang jeg deltok på internmøtet, men wow, jeg må si at dette var det verste jeg har sett til nå. (...) Det var rett og slett for mye å tåle slike smertelig flate demonstrasjoner og livløse høyttalere i et søvning forsøk på å vise begeistring for våre produkter og fremtiden vår. Togdansen (de få gangene de dro den) ble raskt kjedelig, men selv det ble et kjærkomment avbrekk fra monotonien som ble servert fra scenen.
  • Er Windows 8-nettbrett alt vi har igjen å la oss begeistre av? Har moralen i selskapet falt så mye at selv 20.000 ansatte samlet ikke en gang klarer å få til en anstendig applaus? Kan du vennligst fortelle meg at jeg tar feil, at jeg bare har dårlig holdning og at jeg fullstendig misforsto møtet.
  • Jepp, ganske trist å se alle de tomme setene mens SteveB holdt tale... forhåpentligvis tar han hintet og takker for seg innen tidsrammen for Windows 8.

Seattle PI understreker at kommentarene må tas med en stor klype salt, da de tross alt er anonyme.

Nettstedet WinRumours påpeker det samme, men skal ha fått bekreftet fra flere deltakere at det var glissent oppmøte under Ballmers foredrag.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.