BEDRIFTSTEKNOLOGI

Former fremtidens mobiltelefoni

Ni telekom-selskap har etablert en gruppe for å videreutvikle et IP-basert, tredjegenerasjons mobilsystem basert på GPRS (General Packet Radio System).

Frode Eriksen
10. juni 1999 - 13:05

De ni selskapene; Telenor, AT&T, British Telecom (BT), Rogers Cantel, Ericsson, Lucent Technologies, Nokia, Nortel, og Telecom Italia Mobile forplikter seg til å støtte utviklingen av neste generasjons trådløse tjenester for tale, høyhastighets data og Internett, bildeoverføring og videokonferanse, alt basert på en IP nettarkitektur som buker et felles nettverk basert på GPRS (General Packet Radio System).

Fokusgruppen heter 3G.IP (tredje generasjon Internett protokoll), og ble dannet under UMTS-kongressen i Monte Carlo.

Innsatsen fra medlemmene i 3G.IP skal resultere i raskere tilgang til neste generasjons mobilsystem, og sørge for at forskjellige operatører nytter felles løsninger slik at det blir mulig å bruke de nye 3G mobiltelefonene og annet 3G trådløst utstyr i alle land.

Samarbeidet, som inkluderer noen av verdens største produsenter, vil også kunne resultere i lavere kostnader i produksjonen av neste generasjons infrastruktur og utstyr, skriver Telenor i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.