Fornebu-debatten fortsetter på BI

Med planleggingsminister Bendik Rugaas og Silicon Valley-tungvekter Seth Fearey, blir debatten om et nasjonalt IT-senter på Fornebu tatt opp igjen når BI-symposiet går av stablen torsdag.

Hvert annet år inviterer Handelshøyskolen BI personligheter innen norsk og internasjonalt næringsliv for å ta opp aktuelle næringspolitiske temaer på det såkalte BI-symposiet. Torsdag er det klart for en ny runde, og første dag av det to dager lange symposiet er i sin helhet viet IT-politiske spørsmål. Arbeidstittelen er "Kunnskapsorganisasjonen," men navnene på lista over debattanter og foredragsholdere tilsier at mye av dagen vil dreie seg om hvorvidt vi trenger et nasjonalt IT-senter på Fornebu.

Blant deltakerne finner vi blant annet planleggingsminister Bendik Rugaas, som har engasjert seg sterkt i Fornebu-saken. Rugaas vil delta i en paneldebatt der blant annet også forskningsjef i Norsk Investorforum, Erik Reinert, og sjeføkonom i Handelsbanken, Knut Anton Mork, vil delta.

I tillegg til dette vil Per Morten Vigtel i Norsk Investorforum holde et foredrag med tittelen "Fornebu 2005 - Visjonen om Europas ledende kunnskapssenter". Vigtel vil bli fulgt opp av vise-konsernsjefen i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, som vil snakke om "Betydningen av Tele/IT-næringen næringen for Norge".

Seth Fearey, som sitter i styret for nettverksorganisasjonen i Silicon Valley, Smart Valley, vil også være tilstede i Sandvika torsdag. Fearey vil snakke om hvordan man kan bruke Smart Valleys nettverkstankegang til å oppnå suksess uten å være avhengig av statlig støtte.

Morten Østli, som er leder for symposiet, kan fortelle om stor interesse for symposiet. Det er likevel fredagen, som er viet finansielle emner, som har trukket det største publikumet fra næringslivet.

- Det er først og fremst studentene som har vist interesse for torsdagen, mens publikum fra næringslivet forøvrig er sterkest representert på fredag, sier Østli og forklarer at det fortsatt er noen få billetter igjen. Bilettene koster 2.000 kroner per dag, men det gis kvantumsrabatt og spesialpris for studenter.

Til toppen