BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fornøyd med milliardtap

Til tross for et tap på en milliard kroner i fjor, er det danske mobilselskapet Mobilix likevel fornøyd. For omsetningen økte med seks ganger fra 1998 til 1999.

Frode Eriksen
29. mars 2000 - 10:28

Mobilix, der France Telecom eier 54 prosent, lanserte sine tjenester i det danske markedet for to og et halvt år siden, og har siden investert 4 milliarder kroner i infrastruktur i landet. Blant investeringene er et eget mobilnett, der selskapet for tiden har 320.000 egne mobilkunder. Men selskapet har også lansert seg som fastnettoperatør, der selskapet sitter med 43.000 kunder foruten 86.000 Internett-kunder.

Nå setter Mobilix alt inn på at de neste årene skal gi lavere kostnader og investeringer samt høyere inntekter. Likevel mener man i Mobilix at resultatet er godt.

- Jeg er meget tilfreds med vårt resultat, sier administrerende direktør i Mobilix, Monique Moullé-Zetterström.

Hun sier at selskapet på de siste to og et halvt årene har bygd opp organisasjonen, skapt en sterk merkevare og opparbeidet en stor og sunn kundebase. I løpet av samme periode passerte selskapet også 1100 ansatte.

Målet er break-even i løpet av noen få år, for nå skal investeringene forrentes.

- Vi har hatt god fart hele året, og har ikke tenkt å sette ned tempoet, sier hun. Moullé-Zetterström bekrefter at selskapet også vil satse på de nye multimediatjenestene som ny mobilteknologi åpner for. Blant annet ved å søke på de nye danske UMTS-mobillisensene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.