Fornyer plattform for mobil programvare

Nokia lanserte mandag en ny versjon av Series 60-plattformen med programvare til smarttelefoner.

Nokia lanserte mandag en ny versjon av Series 60-plattformen med programvare til smarttelefoner.

Nokia lanserte i går den tredje utgaven av Series 60 Platform. Den nye utgaven skal blant annet, sammen med den nyeste utgaven av Symbian OS, gi lisenshavere muligheten til å utvikle selskapstilpassede løsninger. Series 60 3rd Edition, som kjører på Symbian OS v9.0, vil ifølge Nokia bli tilgjengelig for lisenshavere i midten av 2005.

Series 60 3rd Edition skal gi bedre funksjonalitet knyttet til multimedia og bedriftsløsninger, utvidet støtte for applikasjonsutvikling, nye muligheter for individuell tilpasning og forbedret plattformarkitektur. Den inneholder applikasjonene og funksjonene fra de tidligere utgavene, inkludert multiradio..

Den nye utgaven skal ha et nytt sikkerhetsrammeverk som skal gi bedre beskyttelse av forretningskritiske data og et sikrere miljø for applikasjonsutvikling. Forbedringer innen mange forretningskritiske plattformsfunksjoner, slik som kalender, synkronisering og terminalstyring, er også inkludert. Disse skal, sammen med det nye sikkerhetsrammeverket, gjøre det mulig for lisenshavere å utvikle mer avanserte og robuste terminaler rettet mot bedriftsmarkedet.

Med den nye plattformen loves bedre multimediefunksjonalitet, ved å tilby en ny musikkspiller, bedre funksjonalitet for multimedieinnhold, USB-basert minnelagring, og det Nokia kaller høykvalitets overføring av lyd og bilde.

Den nye musikkspilleren skal tilby sømløs og brukervennlig nedlasting av musikk. Opphavsrettsbeskyttelsen OMA Digital Rights Management (DRM) v2.0 skal gi bedre brukermuligheter av multimedieinnhold, i tillegg samtidig bedre sikkerhet og innholdsbeskyttelse. Fremtidige smarttelefoner basert på den nye versjonen kan fungere som en vanlig USB memory stick. På den måten kan musikk enkelt og raskt overføres fra en PC til mobiltelefonen.

Nyhetene innen plattformarkitekturen inkluderer økt støtte for konfigurering av maskinvare og bedre ytelse. Dette skal gjøre det enklere for produsenter å utvikle terminaler for spesifikke brukergrupper.

Det nye rammeverket for Series 60 3rd Edition støtter ifølge Nokia økt skreddersøm og skal gjøre det enklere å tilpasse Series 60 nøkkelapplikasjoner med operatørenes individuelle behov, samtidig som applikasjonene er kompatible med alle Series 60-baserte terminaler.

Series 60-plattformen, som bygger på Symbian OS, er lisensiert av en rekke mobiltelefonprodusenter, inkludert LG Electronics, Lenovo, Nokia, Panasonic, Samsung, Sendo og Siemens.

Nokia skriver at det globale markedet for smarttelefoner er i rask vekst. Selskapet regner med å ha 20 millioner Series 60-baserte smarttelefoner ute på markedet innen slutten av februar, og estimerer det generelle smarttelefon-markedet i 2005 til å overgå 50 millioner enheter. I 2008 forventer Nokia at smarttelefon-markedet vil utgjøre omtrent 25 prosent av det totale mobiltelefon-markedet.

Til toppen