FORBRUKERTEKNOLOGI

Fornyet skrivebordsmiljø fra KDE

KDE Project har sluppet en ny utgave av skrivebordsmiljøet KDE for Linux og Unix.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 2004 - 15:22

KDE er et av de mest populære skrivbordsmiljøene blant Linux-brukerne. De fleste distribusjonene inkluderer begge. Men KDE kan også benyttes av brukere av andre Unix-varianter.

Nå har KDE Project sluppet versjon 3,2 av KDE. Blant nyhetene er bedre ytelse og overholdelse av standarder. Oppstartstiden for applikasjonene skal være redusert samtidig som det er gjort flere hundre andre optimaliseringer i systemet.

Prosjektet har samarbeidet med utviklergruppen som står bak Apples Safari-nettleser, noe som skal ha ført til bedre webytelser og bedre støtte for de ulike webstandardene.

KDE 3.2 skal også være bedre tilpasse standardene til FreeDesktop.org for bedre å kunne fungere bedre sammen med annen programvare.

KDE inkluderer nå en samling ny programvare. Dette inkluderer lynmeldingsklienten Kopete som støtter både AOL Instant Messenger, MSN Messenger, Yahoo Messenger, ICQ, Gadu-Gadu, Jabber, IRC, SMS og WinPopup.

KDE 3.2 har nå støtte for Microsoft Windows Desktop Sharing-protokollen (RDP) og leveres med nye utgaver av verktøyene KDevelop IDE og Quanta for webutvikling.

Ellers er det gjort hundrevis av forbedringer og feilfikser basert på tilbakemeldinger fra brukerne.

En mer komplett oversikt over nyhetene finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.