BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fornyet tillit til McDonnell Douglas

Om alt går etter planen vil satellitten Thor III bli levert til Telenor i geostasjonær bane i august 1998, etter oppskytning i juli 1997. Telenor har nylig inngått avtale med McDonnel Douglas om satellittoppskytningen.

Frode Eriksen
30. juli 1997 - 16:05

Styret i Telenor gav på sitt forrige styremøte endelig klarsigal for Telenor med å sette i gang Thor III-prosjektet, ved å stille til rådighet en økonomisk ramme på vel én mrd. kr.

Thor III bygges av Hughes Space and Communications International, som også stod bak Thor II. De nye satellitten skal være ferdig på senvåren 1998, før den fraktes til Cape Canaveral der oppskytningen skjer i midten av juli. Avtalen som Hughes og Telenor nå har inngått med med McDonnell Douglas, betyr at oppskytningen også denne gang skjer ved hjelp av en Delta II bærerakett.

Thor III blir en Hughes HS 376-modell, som er så og si lik sin forgjenger Thor II, men med 14 transpondere for digital eller analog distribusjon av blant annet kringkastningssignaler. Satellitten bygges for distribusjon til Skandinavna, samt sentral og øst-Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra