BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsatt internettjubel på børsen

AskJeeves har ikke noen egen søketjeneste, men samler de store i et skjermbildet. Det synes amerikanske investorer er verd 12,5 milliarder kroner.

Einar Ryvarden
2. juli 1999 - 13:06

Internett er fremdeles et jubelord på børsen i USA. Første dag på børsen verdsettes søketjenesten AskJeeves til hele 12,5 milliarder kroner, skriver nyhetstjenesten Cnet. Eierne av AskJeeves trodd nok at gullrush-stemningen hadde lagt seg, men amerikanske investorer jubler fremdeles over internett-selskaper.

For aksjekursen firedoblet seg først dagen på børs. Kurshoppet er trolig hjulpet av at AltaVista tidligere i uken ble verdsatt til 18 milliarder kroner. Men det er beskjedent sammenlignet med at Excite ble solgt for 50 milliarder kroner i januar.

AskJeeves har ikke en gang noen egen søketjeneste - siden lar deg stille et spørsmål til de fem søkemotorene Yahoo, WebCrawler, Infoseek, AltaVista og Excite samtidig. På denne måten mener AskJeeves at du får det mest komplette søkeresultatet. AskJeeves bidrar selv med teknologi som lar deg skrive et spørsmål på engelsk. I vanlige søkemotoren må du binde sammen søkeord med "and" eller "or" og klammer.

Søketjenestens navn og logo er Jeeves, en butler som figurerer i bøkene til P.G. Wodehouse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.